Löysin jo viime vuoden puolella Unelmaa leipomassa blogista ohjeen aivan ihanalta vaikuttavaan äitienpäivänkakkuun. Ajattelin ensin tehdä kakun muuten vaan, mutta lopulta päädyinkin odottamaan äitienpäivään. Täytyy sanoa että yksi treenikerta ennen varsinaista äitienpäiväkakun tekemistä olisi kyllä ollut tarpeen...Marjasose ei oikein hyytynyt ja se aiheutti ongelmia siinä vaiheessa kun valkosuklaatäyte piti levittää soseen päälle. Kakun tekemiseen meni myös runsaasti aikaa. Ulkonäöstä viis, maku ainakin oli kohdallaan. Äiti tykkäsi kovasti ja sehän on pääasia. :)
Ohje tosiaan löytyy kokonaisuudessaan Unelmaa leipomassa blogista, mutta ajattelin kuitenkin vähän selostaa eri työvaiheita teille, joten alla kuvia niistä. :) Tämä on siis oma versioni, eli kakun pohja ja marjat ovat eri kuin alkuperäisessä ohjeessa. Pohjan halusin vaihtaa digestive pohjaan ja punaherukoita en kakkuun laittanut ollenkaan, sillä en niitä mistään löytänyt..:)
Tarvikkeita
Leikkasin suunnilleen pohjan kokoisen palan leivinpaperista ja jätin siihen tuollaisen "hännän", jotta kakku on sitten valmiina helpompi siirtää vuoan pohjalta tarjoiluastialle.
Keksit murusina, enää pitää lisätä sulatettu leivontamargariini.
Ja pohja on valmis :)
Marjasoseen tarvikkeet. Mansikoita, sitruunamehua (itse puristin tuoreesta sitruunasta), pari liivatelehteä (olisin tarvinnut enemmän..) ja hillosokeria.
Sitten vain odotellaan että marjat menee muusiksi.
Pilkoin valkosuklaan pieniksi paloiksi ennen kuin lämmitin sen mikrossa.
Vatkasin kermavaahdon löysäksi vaahdoksi ja sekoitin siihen sulatetun valkosuklaan ja mascarponejuuston.
Sitten vain pienempi vuoka ison vuoan sisään ja puolet valkosuklaatäytteestä vuokaan. Tämän jälkeen vuoka laitetaan n.10 minuutiksi hyytymään pakastimeen.
En kuvannut soseen levittämistä valkosuklaatäytteen päälle, sillä se ei tosiaan ollut hyytynyt kunnolla...:D Mutta tässä siis seuraava vaihe, eli toisen täytteen valmistaminen. Mansikkatäyte on liivatetta vaille valmista. :)
Kuumensin tilkan omenamehua mikrossa. Liivatteet on pehmentyneet kulhossa kylmässä vedessä.
Puristin liivatteeet vedestä ja lisäsin ne kuumaan omenamehuun ja sekoitin hyvin. Sitten vaan lisätään mansikkatäyteeseen.
Tadaa, valmista! (Tässä vaiheessa kakku oli hyytynyt pakastimessa noin pari tuntia)
Pohja vähän rikki ja marjasose ties missä...:D Tästä kuitenkin näette tuon idean. Tulee kivan näköinen leikkauspinta. :) Tätä kun muutaman kerran harjottelee ja laittaa ens kerralla enemmän liivatetta marjasoseeseen, niin eiköhän se ulkonäkö ala pikkuhiljaa parantua. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti